Cotidian #5 – Zile cu Academia 1,61

Într-o postare mai veche îți povesteam că sunt voluntar de meserie și  cum mă ajută pe mine această experiență.

Pe lângă activitatea pe care o desfășor în ASPSE, de aproximativ un an de zile am acceptat provocarea de a face parte din echipa Academiei 1,61  – o echipă dinamică și cu multă energie pentru a produce o schimbare în viața oamenilor pe care îi întâlnesc.

Dacă vei accesa website-ul lor, o să vezi scrise următoarele cuvinte: „Academia 1,61 este un proiect de educaţie non-formală prin turism de aventură pentru cei ce s-au plictisit să asiste la prezentări şi cursuri pe proiector şi flip-chart și sunt dispuși să iasă din sfera de confort. Noi organizăm tabere, excursii şi activităţi altfel, cu poveste, cu morală, încurajând participanţii să îşi tragă singuri concluziile şi să înveţe prin experienţele avute împreună cu noi. Indiferent dacă este vorba de tabere de supravieţuire, excursii la schi, cursuri SCUBA  sau tabere de creaţie, încercăm să facem un program cât mai interesant, care să le dezvolte participanţilor inteligenţa cognitivă, emoţională şi socială.”

În nenumărate rânduri am avut ocazia să observ la participanți cum se adeveresc cele citite mai sus, dar farmecul Academiei nu constă doar în asta.

Faptul că din postura de trainer – moment în care, pentru mine, în prim plan se află participantul la activitate – am ajuns de atâtea oară să fiu provocată să ies din zona de confort este elementul care face diferența.

Am provocat familii să treacă prin fel și fel de experiențe pentru prima dată, am provocat copii să-și învingă frica de înălțime, să aibă mai multă încredere în cei din jur, să continue drumul chiar dacă au obosit pentru că destinația are să îi lase cu gura căscată, dar foarte important am ajuns să mă provoc pe mine. Și uite așa, în timp ce eram omul de pe margine ce îi încuraja să nu renunțe, eu am învățat ce înseamnă să experimentez, să nu îți fie frică să pui în aplicare chiar și cel mai trăsnit plan. Am simțit pe pielea mea ce înseamnă adaptabilitatea în comunicarea cu cei din jur și cum diferențele nu ar trebui să ne trimită în direcții opuse.

Sursa fotografie

RALidia

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s